فرانچایز مدلی جذاب برای بسط و گسترش فعالیت های تجاری و توزیع محصولات
یکی از مهمترین قرارداد هایی که در طول قرن بیستم در رشد و گسترش تجارت و به ویژه شتاب گرفتن فعالیت شرکت های چند ملیتی را ایفا کرده، قرارداد فرانچایز میباشد. در این قرارداد صاحب یک تجارت بدون اینکه متحمل هزینه و ریسک زیادی جهت گسترش تجارت خود شود، در قالب قرارداد فرانچایز به فرد دیگری اجازه میدهد که با علامت و تجربه صاحب فرانچایز کسب و کاری را راه اندازی نموده و در برابر برخورداری از تجربه، تخصص و علامت تجاری صاحب فرانچایز مبالغی را به صاحب فرانچایز بپردازد. فرانچایز امروزه بعنوان قالبی جهت انجام فعالیت تجاری در بیش از ۱۲۰ صنعت مورد استفاده قرار گرفته و دامنه وسیعی از فعالیت های تجاری را در بر میگیرد. با توجه به ناشناخته بودن فرانچایز در بازار ایران و نبود قانونی مدون در این زمینه کتاب قرارداد های فرانچایز با تعریف ساختار تجاری و حقوقی فرانچایز سعی تا فعالین کسب و کار را با این مدل کسب و کار آشنا ساخته و گام های راه اندازی را برای افرادی که قصد راه اندازی مجموعه خود بصورت فرانچایز را دارند مشخص سازد.
بخش اول کتاب به تاریخچه فرانچایز میپردازد و در بخش دوم به تعریف مفهوم و مبانی فرانچایز و مقایسه قرارداد فرانچایز با دیگر قرارداد ها میباشد.
در زمینه تجاری کتاب راهنمایی گام به گام و جامع را جهت راه اندازی فرانچایز و همچنین آشنا سازی برای افرادی که مایلند به این شبکه ورود کنند را دارد. یکی از مهمترین نکاتی که هر فعال تجاری باید در نظر داشته باشد آن است که راه اندازی فرانچایز یک فعالیت تجاری کاملا جدید بوده که با راه اندازی و اداره فعالیت تجاری متعلق به خود کاملا متفاوت است، بسیاری از فعالان تجاری تلاش کرده اند که شانس خود را در خصوص فرانچایز امتحان کنند اما در نهایت با شکست مواجه شده اند، زیرا با ساختار اصولی فرانچایز آشنایی نداشته اند.
در این بخش از کتاب به مباحثی همچون جایگاه و اهمیت فرانچایز در تجارت و توسعه و روند راه اندازی فرانچایز که شامل نحوه
اجرای سیستم عملیاتی، نحوه عضو گیری در شبکه فرانچایز، آموزش و پشتیبانی و موضوعاتی دیگری مانند نحوه بازاریابی و فروش، تعیین معیار های محل انتخاب فعالیت تجاری میپردازد. به طور کلی فرانچایز رابطه ای مستدام است که طی آن صاحب فرانچایز مجوز بهره برداری انجام فعالیت تجاری را به همراه پشتیبانی در سازماندهی، آموزش و تبلیغات و مدیریت در برابر مبلغی از امتیاز گیرنده، به امتیاز گیرنده اعطا شده و در کتاب به تمام این نکات پرداخته میشود.
یک فرانچایز اصولی نیازمند ساختاری اصولی در دو بخش حقوقی و تجاری کنار هم میباشد، در صورتی که یکی از این بخش ها دچار بحران و چالش شود، باعث شکست آن فرانچایز میشود.
بسیاری از کشور های جهان طی چند دهه گذشته قوانینی را در زمینه فرانچایز تصویب کرده اند، این در حالی است که متاسفانه در ایران هنوز یک قانون جامع و مدون در این زمینه وجود ندارد.
بخش حقوقی کتاب برای آن دسته از افرادی مناسب است که مایلند در بخش حقوقی فعالیت یا قراردادی را منعقد کنند، با توجه به خلاء های قانونی در این حوزه که باعث به وجود آمدن خلل و سو استفاده های فراوانی شده است، کتاب میتواند راهنمایی خوبی در این زمینه باشد. در نیمه ی دوم کتاب به ضرورت قانون گذاری در حوزه فرانچایز اشاره شده است و در ادامه به مباحثی همچون تعریف مفهوم و مبانی حقوقی فرانچایز، تعریف رابطه حقوقی طرفین، انواع قرارداد ها و همچنین چالش های حقوقی فرانچایز اشاره شده است. بخشی دیگری از کتاب به تعریف و تهیه سند افشای اطلاعات میپردازد، اسناد افشا شده اطلاعات اولیه و پایه ای از حوزه فعالیت تجاری را در اختیار امتیاز گیرندگان خود قرار میدهد و در آخر به موضوع مدیریت اختلافات و چالش های حقوقی صاحب فرانچایز و امتیاز گیرنده میپردازد.
یک فرانچایز اصولی نیازمند ساختاری اصولی در دو بخش حقوقی و تجاری کنار هم میباشد، در صورتی که یکی از این بخش ها دچار بحران و چالش شود، باعث شکست آن فرانچایز میشود.
لطفا جهت سفارش کتاب فرم زیر را تکمیل فرمایید.